Bygg upp en buffert

Alla är vi i behov av pengar, mer eller mindre. Vissa är mer ekonomiska än andra och alla har vi olika inkomster per månad och olika utgifter. Det är viktigt att att vi inte gör av med mer pengar än vad vi har. Det är en fördel att spara och om man kan bygg upp en buffert för oförutsedda utgifter.

Genom att spara pengar så kanske vi har råd att göra den där resan som vi längtat efter. Eller för den delen köpa en ny soffa hem som inte är nedsutten. Man ska vara medveten om att det kan komma situationer då det kan behövas ett par tusenlappar för att lösa en knepig situation. Att ha en reserv att kunna ta ifrån om något händer är en stor fördel för den privata ekonomin.

Det har sagts att man ska ungefär ha två till tre månadslön sparat kapital beroende på hur familjesituationen ser ut. Nu kanske verkligheten inte riktigt ser ut på så sättet. Men försök att bygga upp en buffert som finns i fall något oväntat skulle hända. Det är också viktigt att kolla upp sin försäkring i fall något går sönder om det täcks av den försäkring man har.