Vad är videomarknadsföring?

Videomarknadsföring är precis vad det låter som: marknadsföring med hjälp av videos. Det är ett effektivt sätt att presentera ditt företag på och det är en viktig del av dagens digitala marknadsföring.

Det finns flera anledningar till varför video är så populärt inom marknadsföring idag. Bland annat är det känt för att skapa engagemang och de som ser din video har större chans att komma ihåg ditt varumärke i framtiden. Det är även större chans att de kommer att interagera med ditt företag och genomföra ett köp om de har sett en video på sociala medier.

Hur ska jag göra?

Populärt videoinnehåll är intervjuer med medarbetare, uppvisning av nya produkter eller så kallade ”behind the scenes”. Videokanalen Youtube är fortfarande en bra kanal att satsa på, då nästan en tredjedel av alla svenskar använder det dagligen enligt rapporten Svenskarna och internet. Det är dock inte bara Youtube som är aktuellt, utan videos rankar högt på samtliga sociala medier. Oavsett om du använder dig av Facebook eller LinkedIn är det därför viktigt att inkludera video i din strategi.

Osäker på hur du ska tänka kring videomarknadsföring kan du alltid läsa här, för att få den hjälp du behöver. Lycka till!