Förbättra för medlemmarna i er förening

Att driva en förening är oerhört krävande. Ibland är det viktigt att ta inspiration från andra. Oavsett om det är en förening för social eller tävlingsinriktad aktivitet är kravbilden liknande. Kommunikation är alltid det allra viktigaste.

Som drivande i en förening är det viktigt att alltid hålla medlemmarna uppdatera på vad som händer. Därmed är också bra kommunikationsverktyg av yttersta vikt. I dagens digitala värld förväntar sig folk att informationen ska nå ut till dem snarare än att de ska behöva söka upp den själva. Även om det ibland känns jobbigt att vara i den förmedlande rollen hela tiden så är det viktigt att sköta det på rätt sätt för att inte förlora medlemmar.

Skapa en gemensam plattform

Att ha en gemensam plattform för hela föreningen kan göra underverk för föreningsverksamheten. Medan det finns gott om bra funktioner på sociala medier så räcker de inte alltid till. Facebookgrupper i all ära. Men de räcker inte riktigt till för alla de viktiga funktioner som en förening behöver för att kunna kommunicera med sina medlemmar. Vidare har inte heller alla människor Facebook. Därför kan det vara bra att inte lägga all sin energi på en plattform som inte är tillgänglig för alla. Ett exempel på en bra plattform är Kundo.