Gratisspel på nätet

Om man har det “tight” med pengar och vill spela några spel kan det vara värt att spana in spel på nätet som är helt gratis. Det finns flera sidor som erbjuder ett stort utbud av spel och allt är gratis. Spel i webbläsaren blev allt vanligare då Internet och webbläsare blev mer och mer avancerade. Spelutvecklare började att se potential i online spel där man använder webbläsare som klient. De tidigaste spelen skapades med HTML script som använde sig av JavaScript, ASP och PHP. Det finns en hel uppsjö av gratisspel online både gamla och nya, det finns dock några spel som sticker ut lite mer än de andra, några som har funnits länge av en anledning. Nedan kan du hitta några av de mest populära spelen som finns på de flesta spelsidor på nätet.

  • “Linerider” är ett spel där man börjar med en vit skärm som man kan dra linjer på. Sedan så åker din karaktär runt på dessa linjer. Ibland ligger ett spels styrka i dess simpelhet.
  • “Bloons TD” är ett så kallat “Towerdefense” spel. Det går ut på att man ska hindra ballonger från att ta sig förbi dina torn. Ballongerna kommer i vågor och blir successivt svårare ju längre man överlever.
  • “Achtung die kurve” är ett multiplayerspel där man styr en mask genom att antingen svänga vänster eller höger. målet är att överleva längst och undvika att kollidera med de andra maskarna eller väggarna vilket resulterar i ett gameover.