Nyhetssajter online

Förr i tiden var ens enda tillgång till nyheter begränsade runt morgon och kvällstidningar, men med dagens teknologi har det blivit allt vanligare att läsa om sina nyheter online. Att läsa nyheter på nyhetssajter är en av de vanligaste aktiviteterna på internet och har ökat mer i och med att surfplattor har blivit allt mer vanligt i svenska hem. Några av de största svenska nyhetssajterna är DN, Expressen och Aftonbladet.

Expressen är en kvällstidning som ges ut varje dag året runt men finns även online där den uppdateras dygnet runt, sju dagar i veckan. Expressen är känd för att vara en trovärdig källa och satsar mycket på sin undersökande journalistik.

DN eller dagens nyheter, är Sveriges största morgontidning som också finns online. DN lägger ned stor tyngd på att vara den tidning som speglar livets och samhällets mångfald. De är kända för sin debattsida som väger tungt inom svensk politik.

Aftonbladet är en svensk kvällstidning som även finns online. Efter sekel skiftet så hade tidningen problem med att de tappade allt fler och fler läsare till storstadsmedia och andra tjänster, bland annat till andra tidningar online. Detta gjorde att aftonbladet tog steget in i den digitala världen och skapade sidan aftonbladet.se.