Hitta utbildningar på nätet

Internet är en fantastisk plattform att hitta nya vägar att gå och inte minst när det gäller utbildningar. De finns inte enbart utbildningar som är belagda på orter utan kan även idag studeras via nätet.

För företagarna finns det utbildningar att tillgå och att hitta en bra leverantör som erbjuder utbildningar inriktade för företagets affärsnytta, kan effektivisera verksamheten. AddQ är ett exempel där dom erbjuder utbildningar som Configuration Managment, Utforskande Testmetodik (xBTM) och Rapid Software Testing, med specialiserade lärare.

Kurser för bland annat heta arbeten, lokalvård och truck- och traversutbildning, hittas hos andra aktörer som ofta görs direkt på plats hos företaget. Lernia är ett exempel på utbilningsanordnare som har just dessa utbildningar. Aptum är en annan anordnare som ger utbildningar inte bara i heta arbeten utan även kurser i exempelvis höghöjdsarbete, fallskydd, första hjälpen och arbete på väg.

För den som funderar över olika utbildningar, vare sig det gäller till gymnasiet, folkhögskola eller kanske högskola kan man besöka allastudier.se och läsa om den utbildning man funderar över. Du kan välja vilken typ av utbildningsnivå, inom vilken kategori och på vilken ort du vill studera. Du får då ett urval av vad som finns att välja mellan och kan läsa om utbildningen och vilka krav som gäller. Här kan du också välja om du vill ha utbildning på distans, vilket innebär att du läser hemifrån, låt oss säga Örnsköldsvik, medans utbildningen har sitt säte i Gävle. Många av distansutbildningarna har en del lektioner som körs direkt via en videofeed där du konverserar med läraren och tar del av genomgångar i realtid. Du kan också räkna med att utbildningen har ett par obligatoriska träffar på utbildningsorten.