Utbud av surfplattor

Idag är det mycket vanligt att de flesta hushåll har en och ibland flera surfplattor. Anledningarna varierar, allt ifrån filmtittande på Netflixt eller Youtube videos till spel men man kan även nyttja dem för att betala e-fakturor m.m.

Så vad finns det för olika typer då? För det är ju inte bara en typ av surfplatta som finns. Det finns Apple’s Ipad, och sedan finns det en otroligt många Android varianter. Allt ifrån Samsungs surfplattor till Google Nexus till billiga kopior.

Så vad är skillnaden mellan dessa egentligen. Det är inte bara utseende och accessoarer du kan ha till. Skillnaden finns på insidan med, inte bara hårdvaran utan även i mjukvaran.

I Apples Ipads kan vi finna att systemet är mycket väl optimerad, allting känns flytande utan hackning och laggspikar. Hårdvaran är kanske inte alltid så häftig men krutet ligger i hur stilren dom är.

När det kommer till Android så har man valt att ofta gå åt andra hållet. Här kan man finna många som har ibland dubbelt så kraftiga processorer och mer utrymme för samma penning som en Ipad.I gengäld så kan de kännas klumpiga och inte alls så stilrena.

Om man skulle jämnföra dessa två typer av surfplattor så blir det som att jämnföra en Ford Mustang med en Tesla elbil. Den ena erbjuder bra hårdvara medans den andra erbjuder lyxen av en sportbil för priset av en sedan.