Få mobildatan att räcka längre

Att surfa via mobilen är väldigt populärt i dagens samhälle och många tar det för givet. Det man dock måste tänka på är att olika aktiviteter kräver olika mycket data och är man inte försiktig kan surfandet ta slut snabbare än väntat. Det finns dock några saker man kan göra för att få sin mobildata att räcka längre.

Videos och andra rörliga bilder är den största data tjuven. Det kan vara lockande att vara inne på Youtube eller se en serie på Netflix medan man reser eller är på stan. Men det är bättre att vänta med sådant tills man har tillgång till wi-fi, då videos drar extremt mycket data.

Man kan gå in i inställningarna på flera appar och ändra kvalité, till exempel ljudkvalité på Spotify eller video kvalité på Netflix. Om du sänker kvalitén på dina appar så drar det mindre data. Man får självklart anpassa kvalitén beroende på hur mycket data man har kvar så att man inte alltid lyssnar/ser på lägsta möjliga kvalité.

En annan sak man kan göra för att spara mobildata är att stänga av auto-uppdateringar och enbart uppdatera mobilen när man har tillgång till wi-fi. uppdateringar kan lätt ligga och dra data i bakgrunden.